Tabák Serbetli: Představení

Tabák Serbetli: Představení

Často kladené otázky ohledně vodních dýmek Reading Tabák Serbetli: Představení 4 minutes

Další z řady tabáků do vodní dýmky, které vám podrobně představíme je turecký tabák Serbetli. Podíváme se na jeho výrobu, vlastnosti a příchutě, a nakonec vám dáme i pár osobních doporučení.

Představení tabáku do vodní dýmky Serbetli

Tabák do vodní dýmky Serbetli se vyrábí v Turecku, konkrétně ve městě Trabzon. Společnost zahájila výrobu již v roce 2005, ale tabák dlouho nabízeli jen na domácím trhu. V roce 2012 však začali expandovat do zemí SNS (mezi které patří Arménie, Ázerbájdžán, Bělorusko, Kazachstán, Kyrgyzstán, Moldavsko, Rusko, Tádžikistán a Uzbekistán), později i dál do zahraničí.

Původní nabídka zahrnovala 20 příchutí, po rozšíření za hranice Turecka se však zvedla popularita a společnost repertoár rozšířila. Dnes se tak může Serbetli pochlubit jednou z nejzajímavějších a nejbohatších produktových řad.

Vlastnosti tabáku Serbetli

Tabák do vodní dýmky Serbetli se vyrábí z listů virginského tabáku, který je dochucený přírodními příchutěmi z Německa. Proces výroby pomohli nastavit němečtí technologové a nejen díky tomu vznikl tabák dosahující nadprůměrné kvality.

Hlavním znakem je lehkost, příjemná chuť a velké množství kouře a příprava do vodní dýmky nevyžaduje žádné speciální postupy. Tabák Serbetli je proto vhodný jak pro zkušené dýmkaře, tak pro začátečníky.

Jistě oceníte i dobrou tepelnou odolnost a snadnou úpravu teploty – zejména pokud používáte HMS. Dokonce i v případě, že tabák připálíte, stačí ho lehce zchladit a chuť zůstane dobrá.

Příchutě tabáku Serbetli

Jak jsme již zmínili, Serbetli má v repertoáru skutečně širokou škálu příchutí. Kromě klasiky, jako je například limetka, ananas nebo máta, ale můžete vyzkoušet i zajímavější kousky. Co Serbetli nabízí pro milovníky speciálů?

  • Turecká baklava – jemná a sladká
  • Che-ba – nepřekonatelně sladké citrusy
  • Rajčata – lahůdka pro příznivce rajčatové šťávy
  • Chlebový kvas – super neobvyklé, ale pochutnáte si
  • Earl Grey – zavřete oči a budete mít pocit, že si dáváte šálek čaje

Cena tabáku Serbetli

Dalším bodem, který vás jistě potěší je cena tabáku Serbetli. Přestože se jedná o prémiový tabák, cena je více než příjemná. Čím to je? Výrobce se snaží udržet nízké náklady, nikoliv ale na úkor produktu. Používají jednoduché, levné balení – uvnitř kartonové krabičky najdete plastový, hermeticky uzavřený sáček a v něm tabák. To je vše.

Nabíjení tabáku Serbetli

Při nabíjení tabáku není potřeba dodržovat žádné speciální postupy – využijte jednoduše ten, který vám nejlépe vyhovuje. 50g balení vystačí na 3–5 vodních dýmek – záleží, kolik na jednu session použijete.

Jednotlivé příchutě můžete míchat a tabák je ideální i pro mísení s dalšími složkami. Chutě jsou bohaté, ale dávají prostor i jiným tónům. Přidat můžete například černý tabák s vyšším obsahem nikotinu, který zlepší sílu.

6 důvodů, proč zvolit tabák Serbetli

  1. Vysoce kvalitní virginské tabákové listy a přírodní příchutě, které jsou bohaté, ale ne agresivní
  2. Skvělá kouřovost a chuť, která přetrvává po dlouhou dobu – v průměru si užijete 40–70minutovou session, nejbohatší chuť vydrží až hodinu
  3. Tabák vyniká tepelnou odolností a snadno snáší přehřátí – stačí jej zchladit odstraněním uhlíku a chuť se obnoví
  4. Pestrá škála příchutí, od hotových mixů až po samostatné příchutě, které se skvěle hodí na domácí mixování
  5. Výrobce používá jako jeden z mála přírodní med, díky tomu jsou chutě jemnější a příjemnější
  6. Nabíjení je jednoduché a tabák můžete využít na každý typ korunky

Tabák Serbetli je jednoduše ideální pro začátečníky i pro zkušené dýmkaře. Je nekomplikovaný, dostupný a zároveň zajímavý, a navíc téměř nedává možnost pokazit přípravu dýmky.