Recenze vodní dýmky Alpha Hookah ORO: Nová technologie a inovativní řešení

Recenze vodní dýmky Alpha Hookah ORO: Nová technologie a inovativní řešení

Tabák Serbetli: Představení Reading Recenze vodní dýmky Alpha Hookah ORO: Nová technologie a inovativní řešení 4 minutes Next Zachytávače melasy k vodní dýmce: Mýty a realita

Alpha Hookah je světově proslulý výrobce vodních dýmek, u kterého jsme si už zvykli na inovativní řešení, neustálý vývoj, originální nápady, neotřelý design. Nedávno spustili prodej nového modelu – Alpha Hookah ORO. Pojďme se na něj podívat zblízka!

O modelu Alpha Hookah ORO

Vodní dýmka Alpha Hookah ORO je alternativou k prodlouženému modelu Alpha Hookah Kappa, který nyní výrobce stahuje z výroby. Je nyní zároveň nejdražší vodní dýmkou z palety Alpha Hookah – pokud se bavíme o klasických dýmkách z montážní dýmky, na limitované edice se podíváme zase někdy příště.

První, co vás zaujme, je elegantní zlacení dýmky, které vypadá skvěle. Alpha Hookah ORO má ale také obrovské množství detailů a tělo se skládá z neuvěřitelných 77 komponentů! Už se tak nejedná o vodní dýmku pro masové spotřebitele, ale o promyšlený kousek pro opravdové fajnšmekry.

Nejdůležitější je však kvalita komponentů – tělo je vyrobeno výhradně z kombinace nerezové oceli a eloxovaného hliníku potaženého speciální práškovou barvou. Použití hliníku v mnohých vyvolalo pochybnosti, ale kvalitní lakování je výrazně eliminovalo – barva nepodléhá korozi, je odolná vůči poškození i poškrábání a zajišťuje snazší údržbu.

vodní dýmka alpha hookah oro

Balení vodní dýmky

Krásné je už samotné balení, stejně elegantní jako samotná vodní dýmka. Nás ale zajímá hlavně jeho obsah. V balení najdete:

  • tělo vodní dýmky,
  • zachytávač melasy,
  • designový tácek a náustek,
  • silikonový šlauch Soft Touch,
  • těsnění na korunku a na vázu a
  • dva difuzory (standardní a STORM).

Součástí balení je i speciální opravná sada, která obsahuje náhradní díly v podobě kuliček a o-kroužků.

Hlavním prvkem je samotné tělo vodní dýmky ve zlaté barvě. Jak jsme již zmínili, tělo je vyrobené z nerezové oceli a hliníku, namáhané části jsou navíc pokryté speciální barvou, která dodává neobvyklý design a zvyšuje odolnost dýmky Musíme vzdát hold výrobcům, zlatá barva vypadá vážně stylově.

Součástí je také zachytávač melasy, který zabraňuje pronikání velkých částic do korunky. Dalším důležitým detailem je těsnění, které perfektně sedí a nevyčnívá, což dýmce dodává eleganci. V neposlední řadě zmíníme možnost rozložení, což umožňuje snadné čištění.

Dva difuzory: Klasika a STORM

Balení obsahuje hned dva difuzory – klasický a unikátní systém STORM s možností proplachu vázy a korunky. Klasický difuzor můžete nasadit dvěma způsoby, podle intenzity tahu, kterou upřednostňujete.

Druhý difuzor, tzv. STORM, umožňuje regulovat tah a má zpětný ventil umožňující snadný proplach vázy a korunky bez rizika vyplavení dýmky. Stačí pětkrát nebo šestkrát fouknout do vázy a zároveň profouknete misku a zchladíte přehřátou směs. Podobné zařízení se nachází ve vodní dýmce Air Ross. Systém vytvořil Stimool Action, ale zde byl upraven.

Pocity při kouření

Vodní dýmka Alpha Hookah ORO se příjemně kouří a díky možnosti výběru a nastavení difuzoru vyzkoušíte různé zážitky. Pokud nainstalujete klasický difuzor, tah bude velmi lehký. Unikátní difuzor STORM je úplně jiný příběh.

Ani s otevřeným difuzorem STORM nebude tah snadný, čímž se systém blíží egyptským vodním dýmkám. Pokud otvor uzavřete, difuzor zajistí silný klasický tah a vertikální foukání. Jedná se o nejtěžší tah na takové vodní dýmce, což jistě ocení milovníci sofistikované klasiky. Zpětný ventil navíc posílá kouř podél těla dýmky vzhůru, což vypadá skvěle.

Výhody a nuance Alpha Hookah ORO

Vodní Alpha Hookah ORO dýmka má skvělý design, který jednoduše vypadá cool. Komponenty perfektně navazují a celkový vzhled je tak komplexní. Velkým plusem je čistící systém – při kouření s difuzorem STORM je proudění vzduchu nepřetržité. Zajímavé je také technické řešení podšálku s odnímatelným obvodem.

Dýmka Aplha Hookah je skvěle propracovaná a po technické stránce jí není co vytknout. Lze ji kdykoliv rozebrat, všechny prvky dokonale pasují a péče je díky tomu snadná. A to i přes vysoké množství jednotlivých dílů. Tvůrcům se podařilo dosáhnout zlatého standardu. Sestaveno, vyzkoušeno, rozebráno.