Často kladené otázky ohledně vodních dýmek

Často kladené otázky ohledně vodních dýmek

Tabák Al Fakher: Představení Reading Často kladené otázky ohledně vodních dýmek 3 minutes Next Tabák Serbetli: Představení

Často nám chodí otázky ohledně vodních dýmek, které se v různých variacích opakují. Abychom vám zjednodušili život a zlepšili dýmkařský zážitek, připravili jsme pro vás článek, ve kterém najdete odpovědi na své nejčastější otázky.

odpovědi na otázky o vodních dýmkách

Kolik vody mám nalít do vázy a co množství ovlivňuje?

Množství vody nalité do vázy přímo ovlivňuje požitek z kouření. Když dáte vody málo, kouření nevýrazné, prázdné, působí zvláštně. Když jí nalijete naopak příliš mnoho, voda může skončit v hadici, nebo dokonce v ústech. Jaké je tedy ideální množství?

Ve skutečnosti je odpověď jednoduchá: vody nesmí být ani moc, ani málo. Ideální množství je cca 2 cm od konce spodní trubky nebo difuzoru, přesné množství ale zjistíte až se zkušenostmi.

Cílem je nalít do vázy co nejvíce vody, ale jen tak, aby při se při nasávání vzduchu nedostala do úst. Kontrolu provedete snadno tak, že zkusíte po nalití do vázy vodu nasát přímo přes tělo dýmky, bez nasazené hadice a korunky.

Proč se dýmka rychle spálí nebo divně chutná a co s tím můžu udělat?

Důvodů může být několik:

  1. Do korunky jste vložili příliš mnoho tabáku nebo jste ho špatně rozprostřeli a tabák se proto dotýká alobalu nebo HMS a pálí se.
  2. V dýmce se naakumulovalo příliš velké teplo. Při kouření dýmku pravidelně profukujte a regulujte teplotu posouváním nebo úpravou počtu uhlíků.
  3. Vyměnili jste už příliš vychladlé uhlí a tabák dostal teplotní šok, proto se spálil. Uhlíky ideálně vyměňujte dřív, než úplně vyhasnou.
jak zlepšit chuť vodní dýmky

Jak zabránit bublání vodní dýmky?

Mnoho dýmkařů se shodne, že vodní dýmka bez bublání už není tak docela vodní dýmkou. Pokud ale z jakéhokoliv důvodu potřebujete hlučnost snížit, řešení je jednoduché.

Stačí koupit vodní dýmku s difuzorem (ideální varianta) nebo jej dokoupit zvlášť. Silikonový difuzor snižuje hluk a vibrace při kouření, lze jej snadno připevnit na téměř jakoukoliv dýmku a skvěle drží.

Jak zařídit, aby vodní dýmka vydržela co nejdéle?

Chcete si užít skutečně dlouhou dýmkařskou session a využít tabák naplno? Pak stačí dodržovat správný postup:

  • Nabijte korunku asi 1 mm pod hranu. Čím více budete mít zkušeností, tím snazší bude optimální množství vychytat.
  • Dýmku nahřejte 3–5 minut na třech uhlících, poté klidně jeden odeberte
  • Dýmku pravidelně profukujte pro regulaci teploty tabáku v korunce
  • Měňte uhlíky každých 20 minut, aby dýmka nevychladla

Nenašli jste odpověď na svoji otázku? Mrkněte k nám na blog nebo nám jednoduše napište.