Proč zlikvidovat elektronické cigarety

Proč zlikvidovat elektronické cigarety

Elektronické cigarety získávají popularitu, které s jistotou tlačí obvyklé tabákové výrobky z vedoucí pozice. Moderní zařízení se vyznačuje stylovým vzhledem, příjemnou vůní a snadným použitím. Hlavní výhoda subsystémů však spočívá v tom, že místo tabákového listu se zde používá solný roztok. Nikotinová - kapalina zodpovědná za tvorbu hustého kouře.

Aby však elektronické cigarety generovaly vonný dým a fungovaly po dlouhou dobu, jsou vybaveny kazetou, která obsahuje solný roztok a baterii. Když kapalina končí a baterie se zcela vybije, uživatelé čelí problému vyhazování elektronických cigaret, protože takový produkt nelze jednoduše vrhnout do odpadkového koše - elektronické cigarety se nerozkládají, což vede k znečištění životního prostředí. Abychom nepoškodili ekologii, je důležité vědět, kde vyhodit vaše elektronické cigarety.

Nebezpečí použití elektronických cigaret.

Každá elektronická cigareta je vybavena baterií lithium-yon (li-ion), plastovým pouzdrem a kazetou. Rozklad těchto složek trvá hodně času a pokud jen vyhodíte produkt do koše, nikdy nebudou zpracovány. Plastové pouzdro a baterie mají zvláště negativní dopad na životní prostředí.

Plastický

Aby byly jednorázové subsystémy odolné a měly reprezentativní vzhled tak se využívá plast pro výrobu. Jedná se zcela o syntetickou látku, jejíž doba úplného rozpadu může dosáhnout 600 let. Kromě dlouhého období rozpadu obsahují různé typy materiálu toxické sloučeniny, které volně pronikají do přírody. Chemikálie, které tvoří plast, způsobují smrt rostlin a u zvířat způsobují různé onemocnění.

Baterie

Baterie je nepostradatelnou součástí jakékoli elektronické cigarety. Současně připadá na výživové prvky více než polovina toxického odpadu, který spadá do atmosféry. Takže pouze jedna baterie je schopna otravovat asi 20m čtverečních půdy a 400 litrů vody.

Likvidace kazet také vyžaduje pozornost. kazety nelze vyhodit do koše na odpadky - tekutina je nebezpečná pro děti a zvířata. Nejbezpečnějším způsobem, jak se zbavit tekutin, je nalití na adsorbující látku, například výplň koček.

Jak nejlépe zlikvidovat elektronické cigarety?

Abyste nepoškodili životní prostředí, můžete předat elektronickou cigaretu společnosti zabývající se zpracováním odpadů. Není lepší možnost než nechat rozebrat zařízení, odstranit baterii, plastové díly a poté je vzít do speciální nádoby. Zařízení dále spadne do zařízení zapojené do likvidace odpadu. Zde, za zvláštních podmínek, budou komponenty rozebrány. Navíc některé části budou v budoucnu použity znovu.