Oblíbené recepty na vlastní směsi tabáku do vodní dýmky

Oblíbené recepty na vlastní směsi tabáku do vodní dýmky

Catering vodní dýmky na teambuilding i oslavu Reading Oblíbené recepty na vlastní směsi tabáku do vodní dýmky 4 minutes

Vodní dýmky si za posledních pár desetiletí získaly obrovskou popularitu. Není tak divu, že aby byl zážitek zajímavější, do tabáku se začaly přidávat různé přísady. Díky tomu se rozšířila nabídka značek, typů a příchutí. Hotové směsi jsou však jen začátek.

Objevte kouzlo mixování tabáku

Každému dýmkaři chutná něco jiného, proto je nejlepší tabák vybírat osobně, na základě vlastních zkušeností. V dobře vybaveném obchodě s vodními dýmkami vám nenabídnou jen hotové tabákové směsi, ale také rady, tipy a veškeré vybavení k vytvoření vlastního jedinečného mixu.

Přestože můžeme vybírat z obrovského množství předem namíchaných směsí, vymýšlet si vlastní recepty na směsi do vodní dýmky nikdy nepřestane být zábava. Každý den můžete objevit něco nového – a občas namixujete chuť, kterou jen tak něco nepřekoná.

Ať už máte k dispozici jakýkoliv typ vodní dýmky, vždy ji můžete plnit různými druhy tabáku. Podle konkrétního modelu, ale také příslušenství, jako je například korunka na vodní dýmku, budou některé směsi vhodnější, jiné méně. Vlastní mixy si však můžete tvořit s každým.

jak míchat tabákové příchutě

Nejlepší recepty na směsi tabáku do vodní dýmky

Základem pro tabákový mix je samozřejmě tabák do vodní dýmky – klasický, ovocný, exotický a další varianty. Za směs lze pak považovat jakékoliv kombinace, které neobsahují jednu, ale dvě, tři nebo více příchutí. 

Tip: Mezi obzvláště oblíbené příchutě patří vanilka, karamel, citron, pomeranč a grapefruit, které skvěle zvýrazní hlavní chuť směsi.

Dvousložkové směsi tabáku

Jestli s mixováním příchutí začínáte, nejjednodušší jsou směsi ze dvou složek. Pro inspiraci máme tipy na několik ověřených kombinací, které k sobě dobře ladí.

  • Citron a máta nebo vanilka
  • Jablko a skořice nebo cappuccino
  • Kokos a třešeň nebo grapefruit
  • Cola a banán nebo jasmín

Jak vidíte, zajímavé směsi vytvoříte i z běžně dostupných příchutí tabáku. Do misky je můžete nabíjet po vrstvách, nebo předem smíchané. Experimentujte a sami najdete možnost, která vám nejvíce zachutná.

Třísložkové směsi tabáku

Až vás omrzí dvousložkové směsi a mixování si trochu osaháte, můžete přidat další příchuť. Ideální je právě na dvousložkových směsích odzkoušet, co vás baví a pak po troškách přidávat další příchutě, které by mohly ladit. Opět pro vás máme pár tipů, jaké příchutě kombinovat:

  • Třešeň s pomerančem skvěle doplní máta
  • Ovocnou směs zvýrazní citron a jasmín
  • Směsi můžete skládat podle druhu (citrusové, sladké, ovocné atd.)
  • Silnější tabák nemusíte zvládnout samostatně – přidejte ho pouze jako jednu z přísad

Nespěchejte a kombinace zkoušejte s rozmyslem. I když vás nějaká směs zaujme, doporučujeme do dvousložkové směsi přidat jen trošku třetí příchutě, a postupně množství navyšovat. Vyhnete se tak kombinacím, které vám nemusí vůbec chutnat. A nezapomeňte, že čím více chutí spojíte, tím nevypočitatelnější je jejich interakce.

Jak míchat tabák do vodní dýmky

V případě dvousložkových směsí se zpravidla udržuje poměr 2:1 nebo 1:1. Záleží zejména na použitém tabáku a na tom, jak výrazně chuti chcete dosáhnout. Například citronu nebo máty stačí menší množství, naopak jemný karamel nebo vanilku budete potřebovat ve větším poměru.

U každé příchutě vyzkoušejte, co vám vyhovuje. U velmi silných tabáků často stačí přidat i pouhých 10 %, přesto zajistí výraznou změnu chuti. Naučte se se svým tabákem pracovat, pište si poznámky a objevujte nové recepty.

Jak vybrat tabák do směsi?

Při výběru tabáku do směsi je důležité, aby byl kvalitní, zakoupený ve spolehlivém obchodě. Pak už záleží jen na vašich preferencích. Přestože je dobré držet se základních předpokladů kompatibility chutí a vůní, můžete míchat v podstatě cokoliv. Sto lidí, sto chutí.

Pokud však nemáte danou příchuť vyzkoušenou samostatně, ideální je přidávat ji do misky postupně. Začněte s jednou pětinou objemu a když vám zachutná, příště můžete zkusit vyšší poměr.