Proč jsou užitečná malá balení tabáku?

Proč jsou užitečná malá balení tabáku?

Proč se tabák do vodní dýmky prodává v malém balení? Dříve bylo standardem 50 nebo 100 gramů, dnes je čím dál populárnější i menší balení. Jak to celé začalo a proč je vlastně lepší sáhnout po menším balení, i když máte na výběr?

Počátek malých balení tabáku do vodnice

Před pár lety bylo obecným standardem balení tabáku po 50 nebo 100 gramech. S větším balením po 200 až 250 gramech jste se mohli setkat spíše výjimečně. Bylo určené pro specializované prodejny a v maloobchodě se vyskytovalo jen zřídka. 

Kupující si na malá balení stěžovali jen zřídka. Není se čemu divit, 50 gramů vystačí tak akorát na pár korunek, nevyschne a můžete pohodlně střídat příchutě. Jednoho dne proto přišel výrobce MustHave s nápadem vydat tabák v miniaturní dózičce o objemu pouhých 25 gramů. 

Proč jsou malá balení stále na vrcholu?

Nakupování tabáku v malém objemu se zalíbilo kupujícím i prodávajícím. Ve skutečnosti existuje hned několik důvodů, i když se motivace na každé straně trochu liší.

V první řadě je prodej malých balení pro výrobce finančně zajímavější. Stejně jako u jiných výrobků by byl nákup většího množství výhodnější, znamenalo by to ale velké množství jedné příchutě.

Jak jistě víte, kouření stejné příchutě neustále dokola není zrovna zajímavé. Pro dýmkaře je tak i přes vyšší cenu mnohem lákavější mít po ruce několik menších balení různých příchutí, které můžeme i mixovat. Získáme tak super portfolio příchutí.

Malé balení je tak nakonec výhodné pro všechny. Výrobce profituje a kupující má nejlepší zážitek z dýmkaření. A když vám třeba některá z příchutí nechutná, svět se hned nezboří, protože jí doma nemáte zbytečně moc.