Jak umýt vodní dýmku?

Jak umýt vodní dýmku?

1. Mytí vázy.

Zalijte horkou vodou a přidejte jedlou sodu (v případě silného znečištění přidejte citronovou šťávu). Počkejte 10-15 minut. Aniž byste roztok vylili, vymyjte vazu zevnitř speciálním kartáčkem. Opláchněte čistou vodou. Jak jedlá soda, tak kyselina citronová jsou skvělými způsoby čištění dýmky bez zápachu! Na rozdíl od prostředků na mytí nádobí, které ji pouze zvyšují. V případě, že nemáte k dispozici vhodnou loužičku, vhoďte do vázy hadr nebo houbu.

2. Čističe dýmek nebo jak vyčistit tělo a hadici.

Nejlepší způsob čištění hřídele trubky je pomocí dlouhého kartáče na trubky s jemnými štětinami. Je také dobré dát dovnitř trochu jedlé sody. Hřídel dobře očistěte z obou stran (nezapomeňte na otvory ventilů) a poté ji jednoduše opláchněte vodou.

S hadicí je to mnohem snazší, pokud je silikonová: nalijte dovnitř vodu s prstem na jednom konci, vypláchněte ji a pak ji vylijte. Můžete ji jednoduše opláchnout proudem tekoucí vody. S koženými hadicemi se zachází šetrněji, čistí se profouknutím nebo suchým čištěním kartáčem.

Náustky, náboje, uzávěry, náustky a další drobné části vodní dýmky lze umýt bez jakýchkoli triků - namočte je, vyčistěte (bez použití domácí chemie) a vysušte, než začnete znovu kouřit. Hlavně je třeba mít na paměti, z jakých materiálů jsou jednotlivé součásti vyrobeny. S klidným svědomím tak můžete osobní silikonové a skleněné náustky omývat vodou. Pokud dáváte přednost dřevěnému náustku, je nejlepší ho jednoduše vyčistit.

To vše platí i pro vázy, hadice a podobně. Zkontrolujte, zda je vaše dýmka vykládaná drahými kameny, zda někde nejsou stříbrné nebo zlaté kousky, zda je hadice potažená sametem nebo hedvábím - pak se bude způsob čištění lišit. Podívali jsme se na obecně uznávané a hlavně účinné způsoby. Kolik je však uživatelů vodních dýmek, tolik je i názorů.