Recenze vodní dýmky IZZY Smoke Carbon

Recenze vodní dýmky IZZY Smoke Carbon

Dnes k nám dorazil balíček od českého distributora a prodejce IZZY Smoke. V něm nacházím jednoduchou krabici s Logem IZZY Hookah. Nápis prozrazuje, že se jedná o model Carbon, který slibuje vyvážený poměr ceny, funkčnosti a stylu. Povedlo se to?

Krabice je opravdu základní. Karton má na sobě vytištěno logo IZZY Hookah a na boku najdeme nálepku s modelem, který se v krabici ukrývá. Není zde žádné poutko a pro otevření jsme se utvrdili v tom, že vlastně ani není potřeba. Krabice totiž rozhodně není určena na časté přenášení a je účelově uzpůsobena na jednorázové zajištění doručení nepoškozené dýmky. Každý komponent je uchycen částí kartonu a díky toho jsou komponenty oddělené a nehrozí jejich otlučení.

Vytahujeme jednotlivé komponenty a jako první bereme tělo dýmky do kterého je již zamontováno srdce a v něm konektor na šlauch. Tělo se skládá z nerezové trubky a pevně nasazeného rukávu z Carbonu, který je zajištěn pomocí nerezových zarážek. Carbon je pravý a u naší verze je vyveden v zelené barvě. Díky struktuře Carbonu se můžete těšit na pěkné odlesky a tělo celkově díky toho působí neotřele. Je to rozhodně další zajímavý tah jak udělat obyčejný stick líbivější.

Srdce je z polyacetalu a má v sobě nerezovou vložku se závitem pro spolehlivé zajištění těla i downstemu. Zpětný ventil je řešen pomocí 3 kuliček, které jsou rozmýstěny rovnoměrně dokola. Kuličky jsou pak zajištěny vložkou z polyacetalu a tak je obtížnější je vyndat pro větší čištění.

Konektor je také z polyacetalu a je zajištěn 2 o-kroužky. Drží spolehlivě, na začátku až moc (takže ze začátku budete vynakládat vyšší sílu, než se těsnění trochu zajedou).

Downstem je z nerezu a na svém konci má krátký zábrus pro nasazení difuzoru. Ten je z polyacetalu a downstem mírně prodlužuje, takže je nutné používat různé hladiny vody pro použití s / bez difuzoru. Je funkční a dýmku obstojně ztiší i zjemní celkový tah.

Náustek je zde opravdu jednoduchý. Jedná se o obyčejnou nerezovou trubku, která ale svůj účel splní spolehlivě.

Tácek je pak jednoduchý s prolisem pro udržení popela a uhlíků. Je vyveden ve vysokém lesku, což nemusí sedět každému, ale k dýmce to ladí. Trn je z nerezu a součástí je samozřejmě i těsnění na korunku a vázu.

Funkčnost dýmky je na úrovni. S ohledem na cenu – cca 2.390,- pro maloobchod dostáváte dýmku, která tahem uspokojí skoro každého dýmkaře. Difuzor je funkční, zpětný ventil se sice hůře čistí, ale má pěkný vizuální efekt, kdy žene kouř od srdce sloupem až k tácku.

V kombinaci s pravým carbonem se jedná o zajímavou dýmku, která v základní kategorii dýmek aspiruje na štítek designová. Dostupná je v 5 barevných variantách, takže si vybere každý, případně ani v podniku se nemusíte spokojit s jednou nudnou barvou.

S ohledem na cenu, přístup distributora a odolnost konstrukce dává celkově použití v podniku celkem smysl, zvláště jako jakýsi starter-pack.

Plusy:

  • Odolné materiály a celková konstrukce
  • Carbon je zajímavý designový prvek
  • Zpětný ventil ozvláštňuje dýmku
  • Dobrá univerzální funkčnost
  • Výběr z 5 barev carbonu

Mínusy:

  • Rozebírání zpětného ventilu
  • Jednorázové balení
  • Chybí šlauch v balení

Zdroj hookahweek.com