Příprava korunky pro ty, které už nebaví obyčejné chutě. - Izzy Smoke

Příprava korunky pro ty, které už nebaví obyčejné chutě.

Čtení Příprava korunky pro ty, které už nebaví obyčejné chutě. 3 minuty Další Škodlivost vodní dýmky. Jak to doopravdy je?

Přepadne vás někdy pocit, že byste chtěli vyzkoušet nějakou novou neobvyklou chuť? Už vás nebaví střídat mixy ovoce a lesních plodů pořád dokola a začínáte mít pocit, že už nemáte moc z čeho vybírat… To naštěstí vůbec není pravda, existuje totiž obrovské množství maximálně neobvyklých chutí tabáku, který ve směsi s tradičními vytvoří novou paletu chutí. V další části vám povím o jednom z mých oblíbených exotických mixů, který se liší od jakéhokoliv jiného.

Příprava

Ze všeho nejdřív si připravte uhlíky na plotnu. Než se dokončí celý proces, uhlí bude akorát připravené. Pro začátek vám řeknu, že upřednostňuji sílu tabáku trochu vyšší než průměr. I proto budu při výběru tabáku hledat v kategorii středně silného až tmavého. Ale nemějte strach, pokusím se najít alternativu mezi lehkými tabáky pro každého. Připravíme si korunku – klasickou tureckou (ne phunell), UPG apod. Dále budeme potřebovat kalaud a čtyři uhlíky (25mm). A na závěr to nejdůležitější – tabák. Celkem smícháme tři tabáky, každý ve stejném množství. První – spectrum energy storm – tabák s chutí energy drinku, můj oblíbený. Spectrum má lehkou řadu, nebo se dá použít silnější verze tabáku od Daily Hookah. Další složka směsi je spectrum bleberry. Něžná a sladká chuť borůvky. Konečně poslední složka mixu – satyr pussy fruit – chuť pitaya, exotického ovoce nazývaného též dračí ovoce. Satyr pussy fruit se dá zaměnit lehčí variantou tabáku – dragon wind od Malaysian Tobacco, který má podobnou chuť, ale není tak silný. Všechny tři složky směsi používáme ve stejném množství.

Naložení tabáku a prohřátí

Korunku plním tabákem nejraději po částech (v každé části korunky jiný tabák), tak se nejlépe projeví rovnoměrně všechny chutě. Někdo zase rád skládá tabák do vrstev na sebe, aby se tabák zahříval postupně a chuť se v průběhu měnila. Jiný způsob je zase smíchat všechny tři tabáky dohromady a nasypat je do korunky. Každý z těchto způsobů má své plusy a mínusy, nemá smysl se tím dlouho zaobírat. Co se týče samotného způsobu plnění, preferuji lehké tzv. vzdušné plnění, tabák nestlačuji, přitom doprostřed nedělám díru, jak by se dalo, pokud chcete mít lehký tah dýmu. Máme připravenou korunku, uhlíky vyhovují, můžeme pokračovat. Osobně většinou předehřívám kalaud předtím, než ho dám na korunku. Trvá to zhruba 1-2 minuty, vzápětí položím nahoru do červena rozžhavené uhlíky a spolu s nimi položím kalaud na korunku. Pokud slyšíme charakteristické praskání, znamená to, že se chuť tabáku v korunce brzo rozvine. 4 uhlíky rozehřejí korunku za 3-4 minuty (v závislosti od velikosti korunky).

Jaký je výsledek

Hned, jak se korunka rozpálí, sundejte jeden uhel a pomalu postupně třikrát rozkuřujte. Pokud šlo všechno dobře, dýmka nebude mít nepříjemnou chuť spáleného tabáku a zároveň budete dobře cítit chuť. Celkový dojem je zhruba takový, že zpočátku pocítíte neobvyklou chuť dračího ovoce spolu s energy drinkem, při výdechu ale převládne příjemná sladká chuť borůvek. Výborný mix s kyselými tóny a příměsí exotiky.