představení tabáku sebero

Tabák Sebero: Představení

Oblíbené recepty na vlastní směsi tabáku do vodní dýmky Čtení Tabák Sebero: Představení 4 minuty

Znáte tabák do vodní dýmky Sebero? Pochází z jihozápadní části Sibiře, za jeho vývojem se skrývají roky tvrdé práce a dnes patří mezi špičku na trhu. Jeho oblibě nahrává snadné použití, přiměřená síla i množství příchutí. Pojďme si ho představit do hloubky.

Představení tabáku do vodní dýmky Sebero

Sebero je vysoce kvalitní řemeslný tabák do vodní dýmky z Omské oblasti v Rusku, která se nachází v jihozápadní části Sibiře. Výrobce tento tabák vyvíjel dva roky a poprvé se s výsledkem ukázal na Hookah Club Show v roce 2019. Za těch pár let se však portfolio pořádně rozrostlo a dnes můžete ochutnat více než 50 klasických příchutí a unikátních směsí Sebero.

Směsi jsou založeny na středně silných tabákových listech odrůdy Burley, které jsou ochucené přírodními aromatickými složkami. Samozřejmostí je použití kvalitních přísad s nejvyšším standardem potravinářské bezpečnosti.

tabák do vodní dýmky sebero

Vlastnosti tabáku Sebero

  • Struktura: Tabákové listy jsou pečlivě krájené a ve směsi nenajdete žádné zbytky ani větvičky.
  • Konzistence: Směsi jsou namočené v sirupu, takže jsou trochu lepivé, zároveň se ale dobře načechrávají.
  • Tepelná odolnost: Tabák lze kouřit při mírně vyšších teplotách, přičemž chuť zůstane zachována i při přehřátí.
  • Kouřivost: Tabáky Sebero mají vynikající kouřivost, která se projeví zejména po 2–3 minutách.
  • Intenzita chuti: Tabáky mají výraznou a soběstačnou chuť, která vyniká jak sama o sobě, tak jako základ pro směsi.
  • Výdrž: Většina směsi si zachovává svou chuť a dobrou kouřivost asi hodinu, některé však ztratí výraznost po 20–30 minutách.

Výhody tabáku od Sebero

  • Suroviny nejvyšší kvality: Hlavní složkou je tabákový list Burley a směsi neobsahují prakticky žádný cukr, takže při session nedochází ke karamelizaci
  • Pohodlná příprava: Sebero je díky široké škále příchutí a kvalitním surovinám ideální pro ty, kteří se nechtějí zaobírat s přípravou a mixováním tabáku
  • Skvělá kompatibilita: Díky kvalitním surovinám dosáhnete komfortního kouření při středních teplotách a výborné kompatibility při mixování s ostatními tabáky
  • Přirozená chuť: Výrobce do tabáku přidává vlastní příchutě v podobě výtažků z ovoce, květin atp., ale jen tolik, aby stále vynikala přirozená chuť tabáku

Síla tabáku Sebero

Tabák sebero bychom mohli klasifikovat jako tabák střední síly. Výrobce navíc nabízí hned dvě řady, tabák je tak ideální pro většinu kuřáků.

  • Standardní řada: Zahrnuje většinu tabáků značky Sebero a nabízí střední sílu. Pro zkušené dýmkaře může být spíše nevýrazná.
  • Černá řada: Směs několika odrůd tabáku, která nabízí větší sílu – skládá se z 15 % z doutníkového listu, ze 40 % z odrůdy Virginia a ze 45 % z Burley.

Top 10 příchutí Sebero Classic

Základní řada Sebero je vhodná pro milovníky domácích směsí a ty, kteří s vodními dýmkami teprve začínají. Všechny tabáky Sebero Classic mají jemnou a přirozenou chuť bez chemické dochuti.

Nejoblíbenějších 10 příchutí je bez debat:

  1. Sebero Strawberry: Jedna z nejlepších jahodových příchutí na trhu, která na rozdíl od konkurence nepřipomíná džem, ale chutná skutečně jako jahody.
  2. Sebero Wonder Melon: Šťavnatá kombinace žlutého a vodního melounu, která nepřipomíná žvýkačku. Pokud ji chcete zvýraznit, přidejte trochu tabáku s příchutí bazalky nebo máty.
  3. Sebero Black Raspberry: Výrazný tabák s bohatým malinovým aroma. Chutná jako hrst čerstvě natrhaných malin s výraznou sladkostí a mírnou kyselostí.
  4. Sebero Limoncello: Tabák s dechberoucí chutí sladkého limoncella bez pachuti alkoholu. Skvěle chutná samostatně, ale také jako osvěžující součást směsi.
  5. Sebero Arctic: Samostatně je méně výrazný, ale ve směsích přidává skvělou svěžest. Je to jednoduše pořádný chill, který krásně prodlouží chuť ostatních tabáků. Tip: V naší nabídce najdete hned několik hotových směsí na bázi Arctic jako třeba Bub fruit, Cactus peer, Crem beri nebo Lich juice.
  6. Sebero Grapes: Klasická chuť černých hroznů bez přehnané sladkosti. Nechutná jako limonáda ani bonbony, ale jako pravé hrozny.
  7. Sebero Orange: Svěží pomerančová příchuť, která zvedne náladu. Chuť je sytá, s lehce bylinkovým závěrem a může připomínat krásně vychlazenou Fantu. Skvěle se hodí do mixů s dalšími citrusy i sladkými tabáky.
  8. Sebero Green Pear: Oblíbená, ale lehce kontroverzní příchuť. Má sladkokyselou chuť šťavnaté nezralé hrušky, která ale celkem rychle vyprchá. Hodí se proto zejména do směsí.
  9. Sebero Bilberry: Borůvkový tabák s delikátním aroma pro milovníky kyselejších chutí s bylinkovým závěrem. Chutná skvěle sám o sobě, ale hodí se i do téměř každé směsi.
  10. Sebero Mango: Šťavnatá příchuť se středním aroma, u které výrobce dosáhl krásně přirozené chuti manga, kterou však vykupuje nižší výraznost než u konkurence. To však za čistou chuť stojí.