Jakou vodní dýmku vybrat v roce 2022 ?

Jakou vodní dýmku vybrat v roce 2022 ?

Blade Hookah - English Review Čtení Jakou vodní dýmku vybrat v roce 2022 ? 4 minuty Další Zeppelin Base - Recenze od Izzy Smoke

Vítám Vás u dalšího článku, tentokrát se spolu zaměříme na 8 top dýmek, které máme u nás k mání. Budu vybírat podle osobních zkušeností a praxe za 6 let co se pohybuji po dýmkárnách, daný dýmky nejsou svatý, každému sedne něco jiného, ale je to můstek, od kterého se můžete odrazit.

Dýmky se v dnešní době, ty lepší, už tolik nemění. Vždy jde o to, co se Vám líbí za materiál, mosaz, dřevo, nerez, epoxid, plast a další. Dále výška dýmky, kterou preferujete a zpětný ventil, kterým se výrobci snaží dělat atraktivnější, aby zaujali na světe své zákazníky a v neposlední řadě tah, lehčí nebo těžší. Je jen na Vás, pokud kupujete dýmku za 2500 cca plus tak se to liší jen kvalitou materiálu a daným použití dekorací a propracovanosti.

Karma

Osobně na prvním místě musím zmínit výrobce Karma hookah. Dýmka, na kterou osobně nedám dopustit je Karma pochází z Ukrajiny, je to jeden z prvních výrobců, kteří zkusili propojit kov se dřevem a povedlo se jim to. Karma se vyrábí v různých modelech, které se liší svojí výškou, barevností a stylem dřeva. Karma má těžší tah, takže není pro každého, ale věřím že své místo si u někoho najde jako u mě. Dýmku si můžete u nás zakoupit za cenovku +- 5000 Kč.

O druhém místu mám jasno a je to přesný opak Karmy, jedná se o výrobce MattPear. Ruský výrobce, který začal jako první využívat k propojení zpětného ventilu a šlauch magnety, které krásně drží vše pohromadě. MattPear je jednodušší dýmka designově ale funkčně jedna z nejlepších a za mě nejvíce oblíbená ve světě. Snadno se profukuje, díky kvalitnímu difuzoru má lehoučký tah. Modely dřívější se využíval nerez s plastovým krytem. Většina dnešních modelů je čistě z nerezové oceli. Cenovka je kolem 10 000 Kč, za nerezový model za starší nižší.

Geometry Hookah

Na třetím místě v mém žebříčku bych zahrnul dýmku Geometry hookah. Krásná dýmka se skvělým zpětným ventilem a elegancí, který vyfukuje vertikálně. Osobně mám radši starší modely Big Bro(nerezové srdce) a Little Bro(plastové srdce), ale I techno a minimal techno, který jsou novějším počinem výrobce, vypadají prostě sexy. Výrobce se do toho opřel a dělá I vlastní korunky, ale I kleště pro zajímavost. Cenovka je kolem 5 500 Kč.

Na Grani

Na Grani si zaslouží čtvrté místo. Dýmka skvěle funkční z kvalitního materiálu a za příjemnou cenu.

Dýmka je z nerezy a je snadno rozšroubovatelná a díky tomu přenosná kamkoliv. Zpětný ventil má též po obvodu srdce s vertikálním prouděním. Příjemná cenovka 4300 Kč Vás mile překvapí. Za danou cenu nejlepší pokouření.

Sunpipe Odin

Sunpipe Odin, ukrajinský výrobce, který do toho dává srdce. Každá dýmka je dělaná ručně, díky tomu každý kus je originál. Máme od výrobce dva modely, classic tento model je ze dřeva a model kde místo dřeva je použit epox v různých barvách a provedení. Dýmka s lehčím tahem Vás určitě zaujme svojí funkčností ale I cenou, která je kolem 6000–7000 Kč.

Blade

Vysoká elegance, kvalitní zpracování a unikátně použit zachytávač melasy, to je Blade hookah. Výrobce dbá na rysy dýmky, aby byla sexy. Mrkněte sami, osobně se mi nejvíce líbí stříbrná a bronzová barva. Dýmka v trnu má zabudovaný zachytávač melasy, zpětný ventil vertikálně a vypadá prostě honosně a funkčně Vás též nezklame. Cenovka je zde vyšší kolem 13 000 Kč.

Japona

Karbonová dekorace, lehký tah I váha dýmky, to je Conceptic. Tvůrci dýmky Japona hookah zde šli do modernějšího vzhledu. Dýmka je jednoduchá skvěle funkční za cenu 6000 Kč.

Izzy

Pokud si nevíte rady a nechcete do toho dávat moc peněz mám pro Vás taky řešení, z vlastní výroby, a to modely IZZY hookah. Jednoduché, funkční a za super cenu kolem 2500 Kč. Ideální na začátek.